Bespaar met een warmtepomp

Overweeg je om een hybride warmtepomp te laten installeren? Het is een slimme stap naar een duurzamere manier van verwarmen en het verlagen van CO2-uitstoot. Met een warmtepomp bespaar je direct op je energierekening. Bij Lieshout Service helpen we je graag met persoonlijk advies en een vlotte installatie. Plan snel een adviesbezoek in, zodat onze adviseur langs kan komen om te beoordelen of een hybride warmtepomp geschikt is voor jouw woning.

Desmond
Klantenservice
Heb je hulp nodig?
Damian

Adviesbezoek aan huis

We bieden een adviesbezoek aan voor €149, inclusief een cashback van €149 bij installatie. Onze adviseur komt langs om de geschiktheid van je woning te beoordelen, je te adviseren over de juiste warmtepomp, en een uitgebreid besparingsrapport op te stellen met een offerte op maat.

Heb je interesse maar geen tijd voor een adviesbezoek? Neem dan contact met ons op.

 

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Bekijk de mogelijkheden en ontdek wat een hybride warmtepomp aanschaffen voor jou kan betekenen. Hier zijn enkele voordelen waar je op kunt rekenen:

 • Besparing op energie

 • Verlaging van de CO2-uitstoot

 • Verhoging van het energielabel van je woning

Veel gestelde vragen over warmtepompen

 1. Lucht-lucht warmtepompen: deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om de lucht binnen te verwarmen. Ze zijn vaak goedkoper in installatie omdat er geen grondboringen nodig zijn, maar ze zijn minder efficiënt bij extreem koude temperaturen.
 2. Lucht-water warmtepompen: deze pompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken die om water te verwarmen, wat vervolgens gebruikt kan worden voor vloerverwarming, radiatoren of tapwater. Ze zijn efficiënter dan lucht-lucht warmtepompen omdat water een betere warmtegeleider is dan lucht.
 3. Grond-water warmtepompen: deze systemen halen warmte uit de grond door middel van een bodemwarmtewisselaar (vaak een horizontaal of verticaal buizensysteem dat in de grond is geplaatst) en gebruiken die warmte om water te verwarmen voor verwarmingsdoeleinden. Ze zijn over het algemeen efficiënter dan luchtbronwarmtepompen, maar de installatiekosten zijn vaak hoger.
 4. Water-water warmtepompen: deze warmtepompen halen warmte uit waterbronnen, zoals een nabijgelegen meer, rivier of grondwater. Ze kunnen zeer efficiënt zijn, maar vereisen toegang tot een geschikte waterbron, wat niet altijd mogelijk is.
 5. Hybride warmtepompen: dit zijn systemen die een warmtepomp combineren met een traditionele CV-ketel. Ze schakelen automatisch tussen de twee, afhankelijk van de buitentemperatuur en de energie-efficiëntie, waardoor ze een flexibele en kosteneffectieve oplossing kunnen zijn.

Je kunt tussen de € 2.250 en € 2.700 aan subsidie krijgen voor een warmtepomp.

Over het algemeen kunnen hybride warmtepompen enig geluid produceren tijdens hun werking, maar het niveau van het geluid kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk en model van de warmtepomp, de locatie van de unit en de omgeving.

 1. Type warmtepomp: sommige warmtepompen zijn ontworpen met geluidsarme technologieën, zoals geïsoleerde compressoren en ventilatoren, wat resulteert in minder lawaai tijdens de werking.
 2. Locatie van de unit: de locatie van de warmtepomp kan van invloed zijn op het waargenomen geluidsniveau. Als de unit dicht bij de woonruimtes is geplaatst, kan het geluid meer merkbaar zijn dan wanneer de unit buiten of in een aparte ruimte is geïnstalleerd.
 3. Omgeving: omgevingsgeluiden kunnen ook een rol spelen bij het al dan niet opmerken van het geluid van een hybride warmtepomp. In een lawaaierige omgeving kan het geluid van de warmtepomp minder opvallen dan in een rustige omgeving.

Over het algemeen zijn moderne hybride warmtepompen ontworpen met geluid reducerende functies en zijn ze meestal stiller dan oudere modellen. Het is echter altijd een goed idee om bij het kiezen van een warmtepomp het geluidsniveau te controleren en eventuele specifieke geluidsvereisten met de installateur te bespreken, vooral als de unit dicht bij woonruimtes wordt geplaatst.

Wij kunnen binnen een paar dagen de warmtepomp in de woning installeren.

Warmtepomp: Kosten: 
Hybride warmtepomp 5 kW zonder nieuwe cv-ketel € 5.000 – € 7.500
Hybride warmtepomp 5 kW met nieuwe cv-ketel € 7.000 -€ 9.500