Dakventilator voor jouw woning

Een dakventilator voor je woning nodig of jouw dakventilator vervangen? Het laten plaatsen van deze vorm van mechanische ventilatie is een goed idee. Zeker als er nog geen mechanische ventilatie aanwezig is. Goede ventilatie doet veel voor de gezondheid en zorgt voor een aangenaam klimaat in huis.

Het werkt hetzelfde als een mechanische ventilatiebox. De box zuigt de vervuilde lucht weg, zodat er weer ruimte is voor schone lucht die via de ventilatieroosters terug de woning instroomt. Het verschil is simpel. Een mechanische ventilatiebox zit in het huis en de dakventilator op het dak, aan de buitenkant van het huis. Het voordeel van een dakventilator is dat deze geen ruimte in beslag neemt in de woning.

Damian
Planning
Heb je hulp nodig?
Medewerker Damion

De kosten om mechanische ventilatie te vervangen

Vakkundige installatie, inregelen systeem. Prijzen zijn incl. btw en voorrijkosten.

€285,-

Compleet onderhoud

 • Vakkundig inspectie
 • Grondig reinigen dakventilator
 • Grondig reinigen kanalen
 • Reinigen ventielen
 • Afstellen ventielen
 • Inregelen systeem
 • Voor & na foto’s
 • Advies op maat

Geschatte werktijd monteur: 45 – 60min

VANAF
€700,-

Vervangen

 • Nieuwe dakventilator
 • Verwijderen oude dakventilator
 • Grondige reiniging luchtkanalen
 • Reiniging ventielen
 • Afstellen ventielen
 • Inregelen systeem
 • Voor- & na foto’s
 • Advies op maat

Geschatte werktijd monteur: 3 – 4uur

dakventilatie

Laat jouw dakventilator tijdig reinigen

Een dakventilator lijkt een beetje op een kleine schoorsteen. Er zit een afzuigmotor in, die verbonden is met de luchtroosters en luchtkanalen binnen in de woning. Door het afzuigen van de vervuilde lucht raakt het systeem in de loop der tijd ook vervuild. Periodiek mechanische ventilatie reinigen en onderhoud mechanische ventilatie voor een blijvend goede werking.

Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in alles wat te maken heeft met mechanische ventilatie, zoals het onderhouden van de mechanische ventilatie, of de mechanische ventilatie vervangen . Ook het schoonmaken van dakventilatoren.

Als we tijdens het reinigen zien dat er onderhoud nodig is, nemen we dat uiteraard direct mee. Zo zijn er soms rubbers of andere onderdelen aan vervanging toe. Zo’n reinigingsbeurt is minimaal eens in de 4 jaar nodig. Langer wachten is schadelijk voor het systeem. En dat werkt ook door op je gezondheid. Als het systeem niet meer optimaal werkt, adem je dag en nacht schadelijke, vervuilde lucht in. Als wij jouw installatie schoonmaken, nemen we de luchtkanalen met een ronde borstel onder handen. We maken de ventilator op het dak schoon en kijken de motor na.

Ook de ventielen krijgen een beurt. Is alles nog intact? Om de kwaliteit van ons werk te garanderen laten we altijd de voor- en na-foto’s van de schoonmaakwerkzaamheden zien. Na de schoonmaak- en onderhoudsbeurt van de dakventilator stroomt de lucht weer goed door en ben je weer verzekerd van frisse lucht in huis.

Wanneer moet ik de dakventilator vervangen?

Onze klanten vragen ons vaak “Wanneer moet ik de dakventilator vervangen?” Een goede vraag, want bij goed onderhoud gaan dakventilatoren lang mee. Als het apparaat nog goed werkt, maar al ouder is dan 15 jaar, loont het zich tóch om het te vervangen. Met een nieuwe dakventilator bespaar je namelijk fors op de energiekosten. De oudere exemplaren verbruiken tot wel 80% meer energie. De investering van een nieuw, zuiniger exemplaar betaalt zich snel terug. Een nieuwe ventilator is ook stiller, wat mooi meegenomen is.

Lieshout Ventilatie;
“De dakventilator dient om de 4 jaar te worden onderhouden. Langer wachten is nadelig voor je systeem en kan gezondheidsklachten veroorzaken.”
dakventilatie

Moet ik mijn dakventilator reinigen of vervangen?

Als je twijfelt tussen onderhoud van de dakventilator of de mechanische ventilatie vervangen, is het slim om ons er eerst even naar te laten kijken. In principe geldt dat dakventilatoren die ouder zijn dan 15 jaar aan vervanging toe zijn.

Soms kan het voor de hand liggend zijn om het eerder te doen. Als een systeem veel onderhoud nodig heeft en toch al ‘op leeftijd’ is bijvoorbeeld. Wij kijken graag even bij je thuis om te bepalen wat in jouw situatie het beste is. Schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden zijn terugkomende zaken bij elke mechanische ventilatie. Het vervangen van de dakventilator is na 15 jaar onvermijdelijk. Wat wij precies doen en wat daarvan de kosten zijn?

Bij Lieshout Service zijn we transparant over de kosten. Onderstaand zie je wat de kosten zijn van dakventilator onderhoud of vervangen, en ook wat we voor dit bedrag doen. Bij vervanging zijn de kosten deels afhankelijk van het soort dakventilator dat je kiest. Natuurlijk helpen we bij het maken van de keuze voor het beste systeem voor jouw woning.

Waarom zou ik een dakventilator plaatsen?

Wanneer ga je op zoek naar een dakventilator voor je woning? Waarom is ventileren zo belangrijk? Het inademen van vuile en vochtige lucht, kan grote invloed hebben op je gezondheid. Klachten zoals hoofdpijn, allergieën, slaapproblemen en irritaties aan luchtwegen en longen zijn vaak terug te herleiden naar slechte ventilatie in huis.

Woon je in een huis dat in of na 2006 gebouwd is? Sindsdien is het verplicht om mechanische ventilatie te installeren. Door steeds betere isolatie komt de frisse lucht niet meer vanzelf binnen, maar moet je dit regelen met een ventilatiesysteem. Als je mechanische ventilatie laat installeren zijn er verschillende mogelijkheden.

Je hebt de reguliere mechanische ventilatie, de warmte terugwin installatie (die ook verwarmt) en de dakventilator. Wij plaatsen dakventilatie voor een plat dak en helpen je net zo goed met een dakventilator voor een schuin dak. Welke manier van mechanische ventilatie je kiest, hangt af van de woning, de ruimte, de mogelijkheden en het budget.

Wij adviseren graag. Neem gerust contact op voor persoonlijk advies van onze gecertificeerde vakmensen.

Desmond
Klantenservice
Heb je hulp nodig?
Damian

Dakventilator

Een dakventilator zit gemonteerd op het dak van een pand en zorgt ervoor dat alle vuile lucht wordt afgezogen via de ventilatiekanalen, zodat u zelf niet in de vervuilde lucht komt te zitten.
Een dakventilator zuigt vervuilde lucht af en hierdoor komt het voor dat er bepaalde rubbers of andere onderdelen van een dakventilator aan vervanging toe zijn. Een onderhoudsbeurt om deze te laten vervangen is minimaal eens per vier jaar nodig, want als u hier langer mee wacht is het schadelijk voor het systeem en dus ook voor uzelf; aangezien u dan dagelijks schadelijke en vervuilde lucht inademt. Een volledige vervanging van een dakventilator is minder vaak nodig, namelijk na 15 jaar.
Ook een pijpdakventilator zorgt ervoor dat alle vervuilde lucht via de ventilatiekanalen naar buiten wordt gestuurd. Een pijpdakventilator lijkt een beetje op een kleine schoorsteen die zowel op een plat als schuin dak geplaatst kan worden. Over het algemeen zijn deze net wat kleiner dan reguliere dak ventilatoren.
Bij het reinigen van dak ventilatoren nemen we met een ronde borstel de luchtkanalen flink onder handen. De ventilator wordt op het dak schoongemaakt en de motor wordt ter plekke nagekeken, zo ook de ventielen. Door middel van voor- en na-foto’s kunnen we laten zien wat we hebben gereinigd aan de dakventilator.

Bij het installeren van mechanische ventilatie zijn er veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld ook een mechanische ventilatiebox of een warmte terugwin installatie laten plaatsen. Dak ventilatoren kunnen zowel op een plat dak als een schuin dak worden geplaatst. Wij adviseren graag over het plaatsen van een geschikte dakventilator; neem contact met ons op voor een persoonlijk advies door een van onze gecertificeerde vakmensen.