Mechanische ventilatie zakelijk of met de vve regelen?

Frisse lucht is een eerste levensbehoefte, en dat is niet overdreven. Ventileren is een ding, of het nu gaat over wonen of werken, voor alleen jezelf of voor vele anderen. Woon je in een appartementencomplex of werk je in een gedeeld bedrijfs- of kantoorpand? Dan regel je het installeren van de mechanische ventilatie of het vervangen van de centrale mechanische installatie met de vereniging van eigenaren. Ook zakelijk hebben we veel ervaring. We weten de weg bij het aanleggen van het ventilatiesysteem voor de vve van veel verschillende wooncomplexen, scholen, hotels en kantoorgebouwen.

Maar waarom zou je het doen? Is een raampje open niet voldoende? Mechanisch ventileren zorgt ervoor dat vuile lucht 24 uur per dag wordt afgevoerd en er verse, schone, droge lucht voor terugkomt. Dat lukt niet met af en toe een raam open. Bovendien zijn er niet in alle ruimtes ramen. Te lang in vervuilde lucht blijven zitten is heel slecht voor de gezondheid. Als er vocht in de ruimte blijft hangen ontstaan er bovendien schimmels die nog meer klachten veroorzaken. Slecht slapen, hoofdpijn en problemen aan de luchtwegen zijn veelgehoorde klachten die vaak als sneeuw voor de zon verdwijnen nadat de centrale afzuiging goed geregeld is.

Regel de mechanische ventilatie met de vve voor het hele appartementencomplex of bedrijfsverzamelgebouw. Hebben we het over je bedrijfspand? Frisse lucht maakt je medewerkers merkbaar positiever en productiever en verlaagt het verzuim. Allemaal goede redenen om de ventilatie-situatie eens kritisch te bekijken.

Desmond
Klantenservice
Heb je hulp nodig?
Damian
luchtventilatie schoonmaken

Mechanische ventilatie vve: onderhouden en vervangen

Ook de luchtkanalen van de mechanische ventilatie die onder de vve vallen moeten regelmatig gereinigd worden. Ook als het een gedeelde installatie betreft. De luchtkanalen verzamelen anders vocht, stof en bacteriën.

Dat is schadelijk voor het systeem en voor de luchtkwaliteit in de woningen, kantoren of andere bedrijfsruimtes. Het meest praktisch is het afsluiten van een onderhoudscontract. Zo hoeft er niet steeds overlegd te worden of en wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.

Wij melden ons gewoon op de afgesproken momenten en regelen de facturatie volgens vaste afspraken. We reinigen niet alleen, maar checken ook of het systeem nog goed werkt. Als er onderhoud of een vervanging van de units nodig zijn kunnen we dit na overleg uitvoeren.

Mechanische ventilatie vervangen met de vve

Een mechanische ventilatie die onder de vve valt vervang je als hij niet meer goed werkt of veel geluid maakt. Na ongeveer 15 jaar is de gemiddelde ventilatiebox toe aan vervanging. In al die jaren zijn ventilatiesystemen natuurlijk doorontwikkeld. Dat betekent dat een nieuwe box altijd een stuk beter werkt. Na installatie verbetert de luchtkwaliteit dus weer enorm. En er is meer voordeel. Want een nieuwe ventilatiebox of wtw unit is altijd een stuk zuiniger dan de vorige. Wij berekenen graag vrijblijvend wat het oplevert voor iedereen binnen de vve om de mechanische installatie te vervangen. Dat elke eigenaar een lagere energierekening krijgt is een feit, en de ventilatieboxen verdienen zichzelf dus rap terug!