Wanneer moet ik mijn WTW-unit vervangen?

Over het algemeen gaat een WTW-unit net zo lang mee als mechanische ventilatie. Gemiddeld heeft een WTW-installatie een levensduur van 15 jaar. Je doet er goed aan het ventilatiesysteem te vervangen wanneer het systeem aan het einde van de levensduur is. Wanneer een WTW systeem niet tijdig wordt vervangen kan het binnenklimaat verslechteren. Bovendien zijn oude systemen vaak energievreters.

Damian
Planning
Heb je hulp nodig?
Medewerker Damion

Welke voordelen kent een WTW-unit vervangen?

Het vervangen van een ventilatiesysteem kent de volgende voordelen:

  • Een gezonder binnenklimaat
  • Energiebesparing: nieuwe systemen zijn zuiniger
  • Voorkom allergieën, hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen met gezonde lucht
wtw unit vervangen

WTW-installatie plaatsen of vervangen? Je bent hier bij de specialist

Een wtw installatie is een vorm van mechanische ventilatie. Wtw staat voor warmte terugwininstallatie. En dat zegt al veel over het verschil tussen een wtw installatie en een reguliere mechanische ventilatie.

Een mechanische ventilatie zuigt alleen de vuile lucht af zodat er weer schone lucht via de ventilatieroosters de woning instroomt. De wtw installatie blaast zelf ook schone, gefilterde lucht terug de woning in. Waarom? De lucht die wordt teruggeblazen is in de unit door middel van een warmtewisselaar verwarmd.

De warmtewisselaar gebruikt de warmte uit de vuile lucht om de schone lucht mee te verwarmen. Op die manier ventileer je dus zonder warmte te verliezen. Slim ding hè? Vandaar ook dat dit systeem steeds vaker wordt toegepast. Bij Lieshout Service zijn we gespecialiseerd in alle soorten mechanische ventilatie, dus ook in wtw unit vervangen of plaatsen.

Bekijk ons aanbod WTW Units

Een WTW unit inclusief installatie koop je bij Lieshout Ventilatie.

wtw units

Wtw unit vervangen? Dit is waarom.

Doordat je minder warmte verliest aan ventileren hoef je minder te stoken. En dat betekent minder energieverbruik. Een reguliere mechanische ventilatie vervangen door een wtw unit levert je een besparing van zo’n 80% op de energierekening.

Heb je een wtw unit die 15 jaar of ouder is? De wtw unit vervangen is dan echt geen overbodige luxe. De techniek van wtw units is in de afgelopen jaren zó sterk verbeterd dat een nieuwe unit een stuk beter werkt. Daarbij is een nieuwe unit een stuk zuiniger in energieverbruik.

Je warmteterugwin unit vervangen levert dus schonere lucht op, een lagere energierekening en ook fijn: de nieuwe exemplaren zijn een stuk stiller. Je krijgt dus meer rust in huis.

Desmond
Klantenservice
Heb je hulp nodig?
Damian

WTW-unit vervangen

Het aanschaffen van een nieuwe WTW-unit kan al snel meer dan duizend euro kosten. Bedenk dan ook goed of het niet nog voldoende is om een grote onderhoudsbeurt uit te voeren in plaats van een nieuwe unit te laten plaatsen. Bezoek deze pagina voor een overzicht van alle nieuwe WTW-units die wij aanbieden.

Wij werken met fabrikanten van WTW-units die allemaal energiezuinige en kostenbesparende WTW-systemen produceren. Dit zijn de merken Orcon, Zehnder, Itho Daalderop en Duco.

Gemiddeld gezien gaat een WTW-installatie ongeveer vijftien jaar mee, dus ongeveer net zo lang als mechanische ventilatie. Ook bij een WTW-installatie is het belangrijk om deze te vervangen als deze aan het einde van zijn levensduur is, want anders verslecht het binnenklimaat en vreet de WTW-unit onnodig veel energie.

Gezien het feit dat er minder gestookt hoeft te worden dankzij een WTW-installatie kan er tot wel €80,- per jaar bespaard worden op de totale energierekening.