Mechanische ventilatie vervangen voor een goede gezondheid

Jij hebt het goed geregeld. Door jouw mechanische ventilatie adem jij 24/7 frisse lucht in. Dat is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Tenminste… als je er ook aan denkt dat mechanische ventilatie onderhoud nodig heeft. Dat betekent dat je de installatie geregeld laat reinigen. Doe je dit niet, wordt je systeem juist een verzamelplek van vuil en vocht.

Daarom adviseren we je om minimaal eens in de 2 jaar de box van de mechanische ventilatie te laten schoonmaken. Voor de kanalen is eens in de 5 jaar voldoende. En als we toch bezig zijn, controleren we direct of alles nog goed werkt en of we onderdelen moeten vervangen of dat er ander onderhoud nodig is.

Lieshout Service is gespecialiseerd in de onderhoud van het ventilatiesysteem. Wij installeren, vervangen, reinigen en weten alles over het afstellen en onderhouden van een ventilatiesysteem. Wil jij jouw ventilatiekanalen laten reinigen? Neem direct contact met ons op. Of maak online een afspraak.

Damian
Planning
Heb je hulp nodig?
Medewerker Damion

Wat kost onderhoud van de mechanische ventilatie?

Vakkundige installatie, inregelen systeem. Prijzen zijn incl. btw en voorrijkosten.

€169,-

Kanalen reinigen

 • Kanalen reinigen

Geschatte werktijd monteur: 45 – 60min

€199,-

Compleet Reiniging Box + Kanalen

 • Grondig Reinigen ventilatiebox
 • Vakkundig inspectie
 • Reinigen ventielen
 • Afstellen Ventielen
 • Ventilatiekanalen reinigen
 • Meetrapport
 • Voor & na foto’s
 • Advies op maat

Geschatte werktijd monteur: 45 – 60min

€4,99

Abonnement Mechanische Ventilatie

 • Grondig Reinigen ventilatiebox
 • Vakkundige inspectie
 • Reinigen ventielen
 • Meetrapport
 • Voor & na foto’s
 • Advies op maat

Geschatte werktijd monteur: variabel

luchtventilatie schoonmaken

Mechanische ventilatie reinigen

Jouw ventilatiesysteem bestaat uit de ventilatiebox of warmte terugwin installatie, luchtroosters en luchtkanalen. Een motortje zuigt vuile lucht af en door de onderdruk die ontstaat, trekt de frisse lucht op natuurlijke wijze via de luchtroosters naar binnen.

Onze mensen zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van mechanische ventilatie. We nemen de luchtkanalen met een ronde borstel onder handen. We maken de filter in de box helemaal stofvrij en ook de ventielen krijgen een beurt. Wil je graag jouw ventilatiekanalen laten reinigen en ben je benieuwd naar de kosten hiervan? Neem dan gerust contact op.

Je ziet het verschil op de voor- en na-foto’s. Een standaardprocedure waarmee onze vakmensen kwaliteit garanderen. Zo kan de lucht weer goed doorstromen. Door je installatie en door je longen. Lekker toch?

Voorkom allergieën, hoofdpijn en slaapproblemen

Afhankelijk van de onderhoudsbeurt onderhouden we verschillende onderdelen van de mechanische ventilatie, waaronder de ventilatiebox, ventilatiekanalen en ventielen. Zodra het systeem weer onderhouden is stroomt er weer gezonde lucht door de woning. Zo voorkom je allergieën, hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en long- aandoeningen welke in direct verband staan met ongezonde lucht.

Hoe vaak is onderhoud van de mechanische ventilatie nodig?

Het ventilatiesysteem bestaat uit verschillende onderdelen welke niet allemaal even vaak onderhouden moeten worden. Laten we eens een opsomming maken van de verschillende onderdelen en hoe vaak onderhoud precies nodig is:

 • Roosters en ventielen: eens per jaar
 • Ventilatiebox: eens per 2 jaar
 • Ventilatiebuizen: eens per 5 jaar

Na ongeveer 15 jaar is de mechanische ventilatie vervangen verstandig. Onderhouden van een ouder systeem kan defecten met zich meebrengen.

Desmond
Klantenservice
Heb je hulp nodig?
Damian

Onderhoud mechanische ventilatie

Wij adviseren om minimaal eens in de twee jaar de box van de mechanische ventilatie te laten schoonmaken. Voor de kanalen is eens in de vijf jaar voldoende. Het is belangrijk om uw mechanische ventilatie regelmatig te laten reinigen. Doet u dit niet, dan wordt uw systeem een verzamelplek van vuil en vocht.
Voor klein onderhoud hanteren wij een prijs van €125,-. U kunt er ook voor kiezen om de kanalen te laten reinigen voor €169,-, of om de mechanische ventilatiebox én de kanalen te laten reinigen voor €189,-.
Klik hier voor meer informatie rondom onze tarieven.

Onze mensen zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van mechanische ventilatie. We nemen de luchtkanalen met een ronde borstel onder handen. We maken de filter in de box helemaal stofvrij en ook de ventielen krijgen een beurt. Een standaardprocedure waarmee onze vakmensen kwaliteit garanderen.

Om te voorkomen dat de werking van het systeem vermindert of juist averechts werkt is het belangrijk om uw mechanische ventilatie te onderhouden. Door het niet reinigen van de mechanische ventilatie kan een broedplaats ontstaan voor stof, vet, bacteriën, vocht, schimmel en insecten.
Voor het reinigen van de kanalen vragen wij een vaste prijs van €169,-. Klik hier voor een overzicht van de werkzaamheden die wij uitvoeren bij het reinigen van de ventilatiekanalen.
Bij het reinigen van de ventilatiekanalen maken we de filter in de box en de ventielen helemaal stofvrij met een ronde borstel. Dit verschil zal aan het einde ook te zien zijn op de voor- en na-foto’s die we na afloop van het reinigen zullen aanleveren.