• Binnen 5 dagen geholpen
  • Zelfopgeleide vakmannen
  • Kwaliteit voor de toekomst

Mechanische ventilatie inregelen

Waarom is inregelen zo belangrijk?

Een ventilatiesysteem goed laten inregelen (of afstellen) voorkomt slijtage en geluidsoverlast op de lange termijn. Heeft deze slijtage al toegeslagen? Laat dan jouw mechanische ventilatie vervangen.

Lieshout Service is ventilatiespecialist. We leveren de installatie niet op voordat alles optimaal werkt en dat dat ook voor een langere termijn zo blijft. Onderhoud mechanische ventilatie regelmatig en laat het dan ook direct goed inregelen.

Klantenservice

Desmond

Heb je hulp nodig?

Wat houdt mechanische ventilatie inregelen in?

Met inregelen draait het erom dat de juiste hoeveelheid lucht door de woning stroomt. We meten met een flowmeter de hoeveelheid lucht die wordt afgezogen. Dat meet je in luchtdebieten.

Een luchtdebiet is de natuurkundige term voor een doorstromend medium zoals lucht. We drukken dit uit in een hoeveelheid aan kubieke meters per seconde (m³/s). We meten dus de hoeveelheid verplaatste lucht in een bepaalde tijd. En dat is belangrijk om te weten.

Ten eerste kun je namelijk alleen dan de juiste apparatuur installeren. Ten tweede kun je alleen met die informatie de juiste capaciteit op het ventilatiesysteem inregelen en de stand van de luchtventielen goed afstellen.

Plan afspraak online

Kosten voor mechanische ventilatie inregelen

Het inregelen van een ventilatiesysteem doen we enkel wanneer de mechanische ventilatie vervangen of onderhouden moet worden. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Planning

Damian

Heb je hulp nodig?

Lieshout Ventilatie; "Een mechanische ventilatie moet je correct afstellen om aan verplichte normen te voldoen."

Ventilatiesysteem inregelen om aan de wetgeving te kunnen voldoen

Doordat er steeds beter geïsoleerde woningen gebouwd worden komt er bij die woningen minder frisse lucht op natuurlijke wijze binnen. Dat is ongezond en daarom is een ventilatiesysteem in nieuwbouwwoningen verplicht sinds 2006. En dat niet alleen. Mechanische ventilatie moet je correct afstellen om aan die verplichte normen te voldoen. We hebben het hier over de EPB-wetgeving. Deze wet zorgt ervoor dat woningen voldoende geventileerd worden zonder dat er warmte via de ventilatie verloren gaat. Je kunt dus ook teveel ventileren. Met een warmte terugwin installatie heb je hier door warmteterugwinning trouwens géén last van. Er is een minimaal en een maximaal aantal luchtdebieten per ruimte vastgesteld waar we tussen moet blijven. Je mechanische ventilatie goed inregelen levert 5 tot 6 punten op voor de energiescore van de woning.