De warmteterugwinning systemen van Duco staan bekend als de stilste WTW-units van Europa! Het ventilatiesysteem is ontworpen om een constante en gezonde luchtstroom in diverse gebouwen te garanderen. Het belangrijkste doel van de Duco WTW-unit is om verse buitenlucht in het gebouw te brengen en tegelijkertijd de vervuilde binnenlucht af te voeren. Dit gebeurt door middel van twee gescheiden luchtstromen die door de unit lopen, waarbij warmte wordt teruggewonnen uit de afgevoerde lucht om zo energie te besparen.

Damian
Planning
Heb je hulp nodig?
Medewerker Damion

Onze producten

wtw onderhoud

Het merk

Het merk Duco is in 1991 opgericht. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler op de Europese markt en staat bekend als een trendsetter op het gebied van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Samen zorgen we ervoor dat de WTW-units van Duco op een gezonde manier zuurstof kan geven aan ieder gebouw.

Een Duco WTW unit heeft meestal ook filters die ervoor zorgen dat de lucht die het gebouw binnenkomt, schoon en vrij van vervuiling is. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen, omdat schone lucht kan helpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen.

Een ander voordeel van de Duco WTW unit is dat het systeem zeer stil werkt, waardoor het geschikt is voor gebruik in woon- en werkomgevingen. De unit kan ook worden geïntegreerd met andere systemen zoals airconditioning en verwarming om een volledig gereguleerde klimaatbeheersing te bieden.

Veel gestelde vragen over het merk Duco

De kosten van centrale wtw-units variëren van € 1.699 tot € 2.907. De prijs van een nieuwe WTW-unit is afhankelijk van het specifieke gekozen model. Nieuwere modellen zijn meer geavanceerd en energiezuinig, wat doorgaans resulteert in een hogere aanschafprijs in vergelijking met oudere modellen.

De kosten voor het onderhoud van een klein WTW-systeem bedragen €199,-. Voor een groot WTW-systeem is dit €299,-. Wilt u enkel de kanalen laten reinigen? Dan kost dit €189,-. Deze prijzen zijn inclusief btw en voorrijkosten.

Wij adviseren om elke 2 jaar een kleine onderhoud te laten uitvoeren. Een grondige reiniging raden wij aan om elke 4 jaar te laten doen. Daarnaast raden wij aan om de filters jaarlijks te vervangen of ten minste schoon te maken. Dit kunt u eventueel ook zelf doen.