Orcon is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in ventilatiesystemen en luchtbehandelingsoplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1969 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de ventilatie-industrie. Ze leveren ventilatie-units, ventilatoren, luchtverdeelsystemen, luchtroosters en filters. Het merk richt zich vooral op het creëren van gezonde en comfortabele binnen omgevingen door middel van optimale luchtkwaliteit en ventilatie.

Damian
Planning
Heb je hulp nodig?
Medewerker Damion

Onze producten

wtw onderhoud

Het merk

Een belangrijk aspect van de producten van Orcon is dat ze op een efficiënte manier gebruik maken van energie. Ze streven ernaar om ventilatiesystemen te ontwikkelen die met een minimaal energieverbruik kunnen zorgen voor een goede luchtkwaliteit. Het merk maakt gebruik van energiezuinige technologieën, zoals warmteterugwinningssystemen, om het energieverbruik te minimaliseren en tegelijkertijd de ventilatieprestaties te optimaliseren.

Orcon heeft ook aandacht voor geluidsreductie. Het is voor hun belangrijk dat er stille ventilatoren geproduceerd worden om het geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Dit draagt bij aan het comfort en welzijn van de gebruikers van hun systemen.

Daarnaast heeft Orcon oog voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze streven ernaar om producten te leveren die voldoen aan de hoge milieunormen en bevorderen energiezuinig gebruik van ventilatie in woningen of gebouwen. Het merk is betrokken bij initiatieven op het gebied van energiebesparing en duurzaam bouwen.

Veel gestelde vragen over het merk ITHO Daalderop

De kosten van centrale wtw-units variëren van € 1.786 tot € 4.097. De prijs van een nieuwe wtw-unit is afhankelijk van het specifieke gekozen model. Nieuwere modellen zijn meer geavanceerd en energiezuinig, wat doorgaans resulteert in een hogere aanschafprijs in vergelijking met oudere modellen.

Een WTW-unit van Orcon gaat gemiddeld 15 jaar mee.

Wij adviseren om elke 2 jaar een kleine onderhoud te laten uitvoeren. Een grondige reiniging raden wij aan om elke 4 jaar te laten doen. Daarnaast raden wij aan om de filters jaarlijks te vervangen of ten minste schoon te maken. Dit kunt u eventueel ook zelf doen.