Zehnder is een Zwitsers merk dat gespecialiseerd is in hoogwaardige verwarmings-, ventilatie- en koeloplossingen. Ze bieden een breed scala aan producten en systemen aan, die bijdragen aan comfortabele en gezonde binnen omgevingen. Ze leveren onder andere designradiatoren, vloerverwarmingssystemen, ventilatie-units met warmteterugwinning, luchtverdeelsystemen en koelplafonds.

Damian
Planning
Heb je hulp nodig?
Medewerker Damion

Onze producten

wtw onderhoud

Het merk

Het merk streeft ernaar om systemen te ontwikkelen die het energieverbruik minimaliseren en tegelijkertijd zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Hun belangrijkste focuspunten zijn dus duurzaamheid en efficiëntie. Zo maken bijvoorbeeld de ventilatie-units met warmteterugwinning van Zehnder gebruik van geavanceerde warmteterugwinningstechnologieën. Hierbij valt de energie terug te winnen uit afgevoerde lucht en wordt deze overgedragen aan de verse toevoerlucht, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.

Een ander belangrijk punt van het merk is dat ze ook veel belang hechten aan design en esthetiek. Ze geloven dat verwarmings- en ventilatiesystemen niet alleen functioneel moeten zijn, maar er voor het oog ook aantrekkelijk uit moeten zien. Daarom bieden ze een breed scala aan stijlvolle en innovatieve designradiatoren die kunnen worden afgestemd op verschillende interieurstijlen.

Veel gestelde vragen over het merk Zehnder

De kosten van centrale wtw-units variëren van € 1.745 tot € 3.804. De prijs van een nieuwe wtw-unit is afhankelijk van het specifieke gekozen model. Nieuwere modellen zijn meer geavanceerd en energiezuinig, wat doorgaans resulteert in een hogere aanschafprijs in vergelijking met oudere modellen.

Een WTW-unit van Zehnder gaat gemiddeld 15 jaar mee.

Wij adviseren om elke 2 jaar een kleine onderhoud te laten uitvoeren. Een grondige reiniging raden wij aan om elke 4 jaar te laten doen. Daarnaast raden wij aan om de filters jaarlijks te vervangen of ten minste schoon te maken. Dit kunt u eventueel ook zelf doen.