Besparen op de energiekosten. Het lijkt misschien moeilijker dan dat het is. Met enkele aanpassingen in het huis kan al een boel gerealiseerd worden. Een van deze aanpassingen is het plaatsen van een WTW-unit. Wij leggen je graag uit waarom een WTW-unit hiervoor de beste optie is. Lees gauw verder!   

Wat is een WTW-unit 

Een WTW-unit is een toevoeging op het mechanisch ventilatiesysteem. Tegenwoordig heeft ieder huis een zo’n ventilatiesysteem. Deze zorgt voor een constante toevoer van schone lucht waardoor er gezonder geleefd kan worden. In combinatie met een WTW-unit wordt er een gezonder binnenklimaat gerealiseerd.  

WTW is een afkorting voor warmte terugwin installatie. De ventilatie is een toevoeging op een mechanische ventilatie en is dus niet verplicht in woningen. Daarnaast is het van belang om een goed geïsoleerde woning te hebben voordat je een WTW-unit aanschaft. Check dus vooraf eerst goed of je woning geïsoleerd voordat er een WTW-unit wordt aangeschaft.  

Wat doet een WTW-unit? 

Een WTW-unit zorgt ervoor dat er tijdens het ventileren zo min mogelijk warmte of kou verloren gaat. Dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden voor warme energie. Hierdoor is het mogelijk om ook in de winter te ventileren zonder dat het koud wordt in huis.  

Het besparen van energiekosten 

Er zijn verschillende WTW-units die geplaatst kunnen worden om energie terug te winnen. Denk bijvoorbeeld aan een douche WTW. Het water dat wordt gebruikt voor het douchen wordt hergebruikt voor het opwarmen van koud water. Hierdoor is er minder energie nodig om warm water op te stoken. Daarnaast zorgt het ervoor dat het douchewater teruggewonnen kan worden. 

De perfecte toevoeging  

Een WTW-unit is de perfecte toevoeging op een mechanische ventilatie, mits je woning dus goed geïsoleerd is. Door een warmer binnenklimaat en het hergebruiken van de schone lucht is het mogelijk om minder energie op te wekken. Lieshout Ventilatie kan je helpen met het besparen van de energiekosten. Wij zijn specialisten in het plaatsen van een WTW-unit.  

Ook als je wilt weten welke ventilatie het meest geschikt is voor je woning kunnen wij adviseren. Doordat wij een onafhankelijke werkwijze hanteren kunnen wij je voorzien van het beste advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom in contact!   

Relevante blogs

 • Zilvervisjes bestrijden: zo kom je van die beestjes af

  Zilvervisjes; veel mensen hebben ze vast wel eens voorbij zien komen in huis. De kleine beestjes, vaak niet groter [...]

 • Veelverkomende ventilatieproblemen

  Veelvoorkomende ventilatieproblemen en hoe ze op te lossen?

  Een goede luchtkwaliteit is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Om schone lucht in onze binnenruimtes te garanderen, vertrouwen [...]

 • Hoe vind ik een geschikt ventilatiesysteem? 5 Tips!

  Een ventilatiesysteem is een belangrijk onderdeel van jouw huis. Een goed ventilatiesysteem zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. [...]