Een WTW-unit, waarschijnlijk heb je deze term al eens voorbij horen komen. WTW is een afkorting voor een warmte terugwin installatie. Het is een ventilatiesysteem die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat bij het ventileren. De lucht die wordt afgevoerd door een ventilatiesysteem wordt gerecycled. Dit zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om warmte op te wekken. Hierdoor komt er een . Dit is natuurlijk al een groot voordeel om te kiezen voor WTW-installatie. Wat de andere reden zijn? Daar lees je alles over in onze blog.

Een gezonder binnenklimaat met behulp van een WTW-unit

Een WTW-unit zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Doordat er constant lucht van buiten naar binnen wordt gezogen is er altijd verse lucht in het huis. Dit wordt al gerealiseerd door een mechanische ventilatie. Een WTW-unit is een toevoeging hierop. De lucht die naar binnen wordt gehaald wordt altijd gefilterd. Daarnaast voorkomt het dat er tocht ontstaat in het huis.

Een douche WTW of ventilatie WTW?

Er zijn verschillende WTW-installaties mogelijk. Een installatie die altijd kan is eentje voor in de douche. Het wegstromende water wordt gebruikt om koud water op te warmen. Door gebruik te maken van deze manier van warmte terug winnen hoeft de cv-ketel of boiler minder hard te werken. Dit zorgt dus voor een besparing in de kosten. Dit zorgt ervoor dat ongeveer de helft van het douchewater teruggewonnen kan worden.

Wanneer kiezen voor een WTW-installatie?

Wanneer je alle voordelen van een WTW-unit op een rijtje ziet staan denk je misschien dat het altijd een goed idee is om zo’n installatie aan te schaffen. Toch is het voor slecht geïsoleerde woningen geen interessante keuze. Dit heeft te maken met de lucht die al sneller wordt afgevoerd en hierdoor dus verloren gaat.

Bij een geïsoleerde woning geldt dat deze over het algemeen luchtdicht zijn waardoor er geen lucht verloren kan gaan. Het is dus het meest voordelig om een WTW te installeren in een goed geïsoleerde woning. De lucht gaat hier niet verloren en kan dus goed gerecycled worden.

Een WTW-unit installeren

Een WTW-unit is dus een perfecte toevoeging op een mechanische ventilatie. Het zorgt voor een gezonder binnenklimaat en het is een besparing op de energierekening. Doordat de lucht gerecycled en gefilterd wordt kost het minder energie om warmte op te stoken. Wil je graag een WTW-unit installeren in je huis? Lieshout Ventilatie helpt je hier graag bij.

Wij zijn specialisten op het gebied van het installeren van een ventilaties. Daarnaast kunnen wij voorzien in een passend advies welke ventilatie het beste past in het huis. Onze werkwijze is hierin onafhankelijk. Kom in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Relevante blogs

  • De impact van warmtepompen op de waarde van je woning

    Iedereen weet dat de huizenmarkt constant verandert. Wat vroeger waardevol leek, kan nu anders worden gezien. Maar één ding blijft [...]

  • Hoe vaak moet je je huis ventileren?

    Ventilatie is een aspect van huishoudelijk onderhoud dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar het speelt een cruciale [...]

  • Help! De mechanische ventilatie tocht!

    Mechanische ventilatie heeft als doel om voldoende gezonde lucht de woning in te blazen en de vuile lucht af te [...]