Heb jij in je huis last van een slechte ventilatie? Dan is de kans aanwezig dat je hierdoor last hebt van gezondheidsklachten. Slechte lucht in huis doet namelijk meer dan je denkt. Het is daarom belangrijk om een goed ventilatiesysteem in je huis te hebben. Wij adviseren je om een mechanische ventilatie aan te schaffen. Waarom? Lees gauw verder!

Natuurlijk is het ook goed om gebruik te maken van de natuurlijke mogelijkheden voor ventilatie, zoals het open zetten van een raampje. Het is een makkelijke en goedkope manier om snel de luchtkwaliteit te verbeteren. Het effect is hierbij helaas van korte duur. Om een constante toevoer van schone lucht te realiseren is een mechanische ventilatie de oplossing.

Welke gezondheidsklachten kunnen voorkomen door slechte ventilatie?

Er zijn verschillende gezondheidsklachten die door slechte ventilatie kunnen ontstaan. Denk hierbij aan een vermoeid gevoel, veel last hebben van hoofdpijn of een verstopte neus. Dit komt doordat met een slechte ventilatie er meer kans is op het verspreiden van schimmels en bacteriën. Andere gezondheidsklachten die kunnen ontstaan door slechte ventilatie zijn:

 • Astma
 • Bronchitis
 • Luchtweginfecties

Nu is het niet dat een mechanische ventilatie deze ziektes kan voorkomen, wel zorgt het voor een verminderde kans op deze gezondheidsklachten.

Mechanische ventilatie helpt bij gezonde lucht

De mechanische ventilatie kost stroom en wordt daarom soms uitgezet. Alleen is het uitzetten hiervan geen goed idee. De mechanische ventilatie zorgt er namelijk voor dat de luchtstroom constant blijft en

Wanneer je stroom wilt besparen is het goed om een warmte terugwin systeem (WTW-unit) te plaatsen in combinatie met de mechanische ventilatie. De WTW haalt, zoals de naam al doet vermoeden, warmte terug uit de al gestookte energie. Zo vangt het bijvoorbeeld het warme water van de douche op. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om nieuwe energie warm te stoken.

Een mechanisch ventilatiesysteem installeren? Lieshout helpt!

Wil je zelf de luchtkwaliteit in je huis verbeteren? Lieshout helpt je hier graag bij! Wij kunnen zorgen voor een goede mechanische ventilatie waardoor jij enkel goede luchtkwaliteit in huis hebt. Neem contact met ons op voor meer informatie of plan een afspraak met ons in.

Relevante blogs

 • Wat is het belang van mechanische ventilatie?

  Verse, schone lucht in huis. Iets waar iedereen behoefte aan heeft en wat ook van groot belang is. Om dit [...]

 • Zilvervisjes bestrijden: zo kom je van die beestjes af

  Zilvervisjes; veel mensen hebben ze vast wel eens voorbij zien komen in huis. De kleine beestjes, vaak niet groter [...]

 • Hoe kan mechanische ventilatie helpen bij gezondheidsklachten

  Heb jij in je huis last van een slechte ventilatie? Dan is de kans aanwezig dat je hierdoor last [...]