WTW-unit kopen

Een WTW-unit is dé oplossing voor een gezond binnenklimaat én energiebesparing. Bij Lieshout Ventilatie vind je een ruime keuze aan WTW-unit van hoogwaardige kwaliteit. Er zijn een aantal verschillende factoren waarop je moet letten bij de aankoop van een WTW-unit. Denk aan de capaciteit, het rendement en het geluidsniveau.

Natuurlijk staan onze deskundigen voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Desmond
Klantenservice
Heb je hulp nodig?
Damian
wtw unit vervangen

Waar moet je op letten bij het kopen van een WTW-unit?

Bij de aanschaf van een WTW-unit is het belangrijk om te letten op de capaciteit, het rendement en de geluidsproductie van het systeem. Daarnaast is een goede installatie en onderhoud van groot belang voor de optimale werking van de unit.

Capaciteit: Zorg ervoor dat de WTW-unit geschikt is voor de grootte van je woning of pand, zodat het systeem optimaal kan functioneren.

Rendement: Kies voor een unit met een hoog rendement om zo veel mogelijk warmte terug te winnen en energie te besparen.

Geluidsniveau: Een stille werking van de WTW-unit is belangrijk voor het wooncomfort. Let bij de aanschaf op het geluidsniveau van de unit.

Waarom een WTW-unit kopen bij ons?

Bij ons vind je een breed assortiment aan hoogwaardige WTW-units van gerenommeerde merken. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste unit voor jouw situatie en bieden deskundig advies op maat. Bovendien zorgen wij voor een professionele installatie en service, zodat je jarenlang zorgeloos kunt genieten van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

  • Binnen 3 werkdagen op locatie

  • Ervaren vakspecialisten

  • Kwaliteit voor de toekomst

Veel gestelde vragen over WTW-units kopen

WTW is een afkorting voor warmte terugwin installatie. Een WTW-unit is een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk warmte of kou verloren gaat. Bijvoorbeeld door in de winter de koude lucht om te zetten in warme lucht.
Een WTW-installatie zorgt voor de afvoering van vervuilde lucht en de toevoer van verse lucht. Het zorgt ervoor dat de vieze warme lucht van buiten wordt overgedragen aan de verse koude lucht die naar binnen komt. Op deze manier gaat er geen warmte verloren. Het grootste verschil tussen een dakventilator en een WTW-unit is dat een dakventilator geen warmte terugwint uit de lucht die afgevoerd wordt.
Met een WTW-installatie hoeft er minder gestookt te worden. Hierdoor kun je met een WTW-unit tot wel €80,- per jaar besparen op de totale energierekening.

Houd bij de aanschaf van een WTW-unit rekening met kosten vanaf een paar duizend euro, exclusief de kosten voor het onderhoud en de installatie. Zodra je een compleet nieuw systeem wil, inclusief het aanleggen van alle ventilatiekanalen, ben je vaak meer kwijt. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie rondom de kosten van een WTW-installatie.

Een WTW-installatie kan niet actief koelen zoals een airco, maar kan wel passief koelen. Passief koelen is een vorm van natuurlijke koeling. Door middel van een koelere luchtstroom naar buiten, wordt de binnenkomende warme lucht afgekoeld door een WTW-installatie. Dit zorgt ervoor dat er in de zomer geen warme lucht van buiten naar binnen komt.